Lede

Nieuw testcentrum in Aalst moet tekort aan testcapaciteit opvangen

In Aalst wordt de corona-testcapaciteit opgedreven dankzij een extra testcentrum op de Albrechtlaan. De Eerstelijnszone Regio Aalst richt met hulp van Stad Aalst vanaf donderdag 18 november 2021 een testcentrum op in het voormalig donorcentrum van het Rode Kruis. Je zal er na een afspraak, ook als Ledenaar, terecht kunnen voor een PCR-test. Zo’n test maakt duidelijk of je besmet bent met het coronavirus. Het nieuwe testcentrum zorgt voor extra capaciteit. Het komt er niet ter vervanging van de bestaande testcentra in de regio, maar ter aanvulling.

Het nieuwe testcentrum is makkelijk bereikbaar en heeft een ruime parking. Testcentrum ‘De Oever’ zal vanaf 18 november 2021 op weekdagen open zijn van 13 tot 21 uur en in het weekend van 9 tot 17 uur. Opgelet, je kan er enkel terecht na een afspraak.

Vertoon je symptomen van corona, heb je een hoog-risico contact gehad of moet je getest worden in het kader van reizen, dan is een PCR-test aangewezen. Hiervoor heb je een CTPC-code (Corona Test Prescription Code) nodig. Die kan je aanvragen door de zelfevaluatietool (SAT) in te vullen of contact op te nemen met je huisarts. Als je via je computer of smartphone inlogt op ‘Mijn Gezondheid’ kan je daar de zelfevaluatietool (SAT) vinden (www.mijngezondheid.be). Op dit platform kan je ook met je CTPC-code online een afspraak maken voor een test in één van de testcentra in je buurt. Lukt het niet om online een afspraak te maken? Dan kan je ook steeds telefonisch een afspraak maken in het testcentrum van jouw keuze. Vanaf 18 november is ook testcentrum ‘De Oever’ telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren voor het boeken een afspraak. De Oever is bereikbaar op weekdagen van 13 tot 21 uur en in het weekend van 9 tot 17 uur op telefoonnummer 053 22 02 55.

Wie besmet is met COVID-19 moet in isolatie. De meest recente informatie vind je steeds terug via https://www.zorg-en-gezondheid.be/isolatie-en-quarantaine. Je kan ook het federale call-centrum contacteren met vragen via 0800 14 689. Dit tussen 9 en 18 uur.

Deel dit artikel