Lede

1000 zonnepanelen: de gemeente Lede werkt op zonne-energie!

In 2020 en 2021 installeerde de gemeente Lede in samenwerking met de energiecoöperatie Denderstroom 1000 zonnepanelen op het dak van zeven gemeentelijke gebouwen, onder meer op sportcomplex De Ommegang, bibliotheek De Bron, de Volkskring en WZC Markizaat. Alle installaties samen hebben al zo een 160.000 kWh aan groene stroom geproduceerd: niet enkel winst voor het klimaat maar ook voor de gemeentelijke portemonnee gezien de oplopende energieprijzen.

In totaal investeerden een veertigtal Leedse burgers een bedrag van meer dan 80.000 euro in het project. Zij mogen de komende jaren, in normale omstandigheden, rekenen op een mooi rendement.

Alhoewel de installaties reeds enkele maanden volledig operationeel zijn werd de officiële ingebruikname uitgesteld door corona. Tot nu, want op zaterdag 30 oktober 2021 om 11.30 u worden de zonnepanelen op WZC Markizaat, de grootste installatie van de zeven, officieel in dienst gesteld.

Deel dit artikel