Lede

Prachtige resultaten voor Twirl in Motion op provinciaal kampioenschap

De Leedse twirlclub Twirl in Motion nam vorige zondag deel aan het provinciaal kampioenschap twirling in Brugge. Met prachtige resultaten. Twirling is een showsport waarin gewerkt wordt met de baton tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek.

Myrthe behaalde twee maal eerste plaats (solo dance adult en solo showtwirl adult) en werd geselecteerd voor het nationaal kampioenschap twirling op zondag 13 maart in Leuven.

Het preteen team van Twirl in Motion (Milot, Peyton, Nette, Lore en Ziva) behaalden eveneens de eerste plaats op hun allereerste wedstrijd.

Ook team dance senior (Hanne, Selina, Felizia, Norah en Jana) behaalden eerste plaats en gaan door naar de nationale wedstrijd. Een zelfde verhaal voor team batonflag senior (Hanne, Selina, Felizia, Norah, Jana en Myrthe). Batonflag is een routine op muziek in teamverband waarbij dans, marching en baton-techniek gecombineerd worden met het gebruik van een batonflag (een baton met een kleine vlag aan).

Het coachteam kijkt tevreden terug. “Het was een onvergetelijk kampioenschap. Het was het eerste provinciaal kampioenschap voor Twirl in Motion en we stonden er meteen met 5 optredens. Iedereen heeft gestraald en dat was ook te zien aan de fantastische resultaten, we zijn heel tevreden!” klinkt het bij Myrthe De Troyer.

De club staat open voor nieuwe leden. Wie twirling eens wil proberen en ouder is dan vijf jaar kan zich aanmelden via mail.

Deel dit artikel