Lede

Losloopweide voor Leedse honden open, na heel wat voeten in de aarde

Een gezonde hond moet op tijd en stond zijn spieren eens kunnen losgooien. Maar wat als je geen tuin hebt?

Een hondenweide is een prima oplossing, dacht men bij de gemeente. Een omheinde groenzone in het Park van Mesen, langs de kant van de Kasteelstraat, was het plan. Maar dat was zonder de buurt gerekend. Buren reageerden zeer ontevreden, uit angst voor overlast.

De beslissing kwam opnieuw op tafel te liggen. De gemeente consulteerde de verschillende betrokken adviesraden maar ook daar werd geoordeeld dat de gekozen plek veruit de beste was. De buurt legde daarop diverse klachten over de gevolgde procedure neer bij het provinciebestuur en bij het Agentschap Natuur en Bos. Er werd vastgesteld dat de procedure legitiem verliep.

En zo werd op zaterdag 2 oktober 2021 de hondenlosloopweide officieel geopend. Het is een omheinde groenzone waar honden onder het waakzaam oog van hun baasjes vrij kunnen rondlopen en spelen. De weide is elke dag toegankelijk tijdens de openingsuren van het park.

Deel dit artikel