Lede

Op Wielekes: een milieuvriendelijk en sociaal initiatief dat ook nog goed is voor je portemonnee

Op Wielekes is een uitleendienst voor kinderfietsen. Je kan ruilen zoveel je wil en je hebt altijd recht op een goede kinderfiets op maat. Je betaalt 30 euro per jaar voor het eerste kind en 20 euro voor elk volgend kind van hetzelfde gezin. Schrijf je op voorhand in via calendly.com/opwielekes-lede, dan ben je welkom in de grote garage achteraan het gemeentehuis (Markt 1).

Op Wielekes is open elke eerste zaterdag van de maand, tussen 10u en 12u, en elke tweede woensdag van de maand, tussen 16u en 18u. Na het tekenen van een contract neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein, dan breng je hem terug en je krijgt een groter model mee. Voor elke wissel wordt de fiets weer in goede staat gebracht zodat hij opnieuw kan worden uitgeleend.

Heb je nog een ongebruikte kinderfiets staan, dan kan je die doneren aan Op Wielekes. In ruil voor een fiets in relatief goede staat (er mag wat werk aan zijn) krijg je een bon goed voor een jaar lidmaatschap. Die kan je zelf gebruiken of cadeau geven. Voor een donatie schrijf je je op voorhand in via dezelfde link:  calendly.com/opwielekes.be.

Helpende handen om aan fietsjes te sleutelen en/of te helpen bij de administratie zijn welkom! Interesse? Neem contact op via lede@opwielekes.be.

Voor meer info kan je terecht op www.opwielekes.be. Contact via lede@opwielekes.be of via de milieudienst van Lede op 053 60 68 25.

Deel dit artikel