Radio Lede

Goed op weg met een veilige fiets

Volgende week is de week van de mobiliteit. Van donderdag 16 tot woensdag 22 september 2021 houden vijf lokale fietshandelaars een fiets check up in alle lagere en middelbare scholen van Lede.

Fietsen Geert (Lede centrum), Beau Bikes (Lede centrum), Fietsen De Troyer (Vlierzele), Fietsen De Thaey (Erondegem) en Fietsen Schollaert (Oordegem) controleren lichten, bel, zadelhoogte, remmen, reflectoren en bandenspanning. Waar nodig wordt ter plekke bijgesteld.

De week van de mobiliteit wordt op woensdag 22 september om 12u00 afgesloten op het plein achter Huize Moens. Aan de basis van dit initiatief ligt een werkgroep van Ledenaars die over hun partijgrenzen heen samenwerkten. Hun project werd gesteund door de gemeentelijke verkeerscommissie, de verkeersdienst en het college van burgemeester en schepenen.

Voor meer info kunt u terecht bij Lea Slos (lea.slos1@telenet.be, 0497 85 85 26) of bij Rik Eckeman (rik.eckeman@telenet.be, 0475 54 97 72).

Deel dit artikel