Lede

Leedse hulpactie voor getroffen gebieden overdonderend succes

In de Keibergkerkweg 44 woont Audrey, afkomstig uit Luik, en zij zette een inzamelactie op poten voor de door wateroverlast getroffen regio. Op Facebook lanceerde ze de oproep om kledij, schoenen, dekens en andere spullen te doneren. Ook op onze zender liep er een reclamespotje, maar dat hebben we intussen stopgezet omdat Audrey de toeloop van spullen niet meer kan volgen.

Vrijdagavond vertrok alvast een eerste vrachtwagen en een gevulde wagen richting Luik. De wagens brengen alles ginds naar een crisiscentrum dat dienst doet als sorteercentrum zodat de hulp bij de mensen die het meest nodig hebben terecht komt.

Audrey roept intussen op om voorlopig even geen spullen meer te brengen. “We moeten nu eerst zorgen dat alle ingezamelde zaken goed terecht komen” klinkt het.

Deel dit artikel