Lede

Vaccinatie van 12- tot 15-jarigen

Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen. Enkel samen kunnen we corona stoppen. Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Anders zal corona blijven opduiken en nieuwe varianten ontwikkelen. Laat je vaccineren en bescherm jezelf én je omgeving.

Behoor jij tot deze leeftijdsgroep? Dan ontvang je een persoonlijke uitnodiging voor je 2 prikken in vaccinatiecentrum Denderdal in Erembodegem bij Aalst. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen.

Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat. Een voorbeeldbrief vind je hier.

Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, bijvoorbeeld wegens vakantie, ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging.

Deel dit artikel