Lede

Droom je van een voorgeveltuintje? De Gemeente Lede helpt!

Met een voorgeveltuintje fleur je niet alleen je huis op maar help je ook het milieu. Het regenwater infiltreert in de bodem en dat is goed voor het grondwaterpeil. De planten in je voorgeveltuin vergroten de biodiversiteit aan insecten en vogels.

Check op de site van de gemeente de voorwaarden en dien het aanvraagformulier in, want je moet een officiële toelating krijgen. Je voegt er een schets van de inplanting van het geveltuintje en een lijst van de gebruikte plantensoorten bij.

Na toelating worden de voorbereidende werken gratis uitgevoerd door de Gemeente Lede. Jij staat enkel in voor de aankoop van de plant(en), de plantgrond en de klimhulp. Ook het onderhoud is voor jou. Tips voor een optimale plantenkeuze en het planten zelf vind je ook op de site.

Is je geveltuin af, dan kan je een foto nemen en posten op de sociale media (#1000geveltuinen.be, #klimaatgezondZOV). Zo help je mee om anderen te overtuigen en het doel van duizend extra geveltuintjes in Zuid-Oost-Vlaanderen te bereiken.

Het reglement en aanvraagformulier kan je hier terugvinden.

Deel dit artikel