Lede

Trouwen in openlucht kan nu ook in Lede

Tot voor kort was een burgerlijk huwelijk uitsluitend mogelijk binnen in het gemeentehuis. Maar nu kan je in Lede ook buiten huwen! De gemeenteraad keurde vorige week het reglement, om huwelijken op buitenlocaties toe te staan, goed.

Er zijn twee buitenlocaties voorzien: het Markizaat aan het evenementenplein en het pleintje achter Huize Moens. Na de zomer komt daar ook nog het Zuiderterras aan het evenementenplein bij. Dat is momenteel nog niet mogelijk omdat het terras opnieuw wordt betegeld.

Bruidsparen die buiten willen huwen, staan zelf in voor de organisatie. Zo moeten zij bijvoorbeeld zelf een tafel en minstens 4 stoelen voorzien en na afloop van het huwelijk de locatie netjes achterlaten. Een kleine receptie na de ceremonie is mogelijk, indien de coronamaatregelen het toelaten. Het aantal toegelaten aanwezigen blijft beperkt tot maximum 50 personen.

De kost van de viering is identiek aan de betalende huwelijksvieringen in het gemeentehuis. Op weekdagen betaal je 110 euro en op zaterdag 180 euro.

Deel dit artikel