Lede

Kick-off inzamelactie menstruatieproducten op Wereldmenstruatiedag

Een opmerkelijk initiatief, niet alleen omdat het taboes rond menstruatie wil doorbreken, maar ook omdat het politieke partijen verenigt. Isabelle Van der Veken (Open Lede) en Daisy De Grauwe (De Coöperatie) namen het initiatief. An Van Wesemael (NV-A), An-Sofie D’Hondt (Groen), Yoni Van Der Cruyssen (Groen), Geertrui Van De Velde (CD&V), Katinka Pottie (De Coöperatie) en Stijn Wille (Open Lede) gingen hier enthousiast op in.

De groep wil werken aan menstruatiearmoede (gebrek aan geld voor de aankoop van menstruatieproducten) en menstruatieschaamte (vrouwen die het gevoel hebben dat ze zich zouden moeten schamen voor hun menstruatie).
Jij kan helpen door maandverband, tampons of herbruikbare menstruatieproducten te doneren. De ingezamelde producten worden herverdeeld aan wie er nood aan heeft via bestaande initiatieven en scholen waaronder het SMC en de Kunstacademie.

Dit zijn de inzamelpunten: AD Delhaize Lede, Carrefour Market Lede, Apotheek Hilde Baeskens, Apotheek COOP-Dorien Favyts, Apotheek Veryser-Verhaeghe, Apotheek Vandenberghe, Apotheek D’Haese Chantal, Apotheek Van Der Cruyssen, Apotheek Asselman.

Wil je graag zelf meewerken in de werkgroep? Neem dan contact op met Daisy De Grauwe op 0479 72 22 81 of via  degrauwed@gmail.com of met Isabelle Van der Veken op 0476 44 21 96 of isabellevanderveken@telenet.be.

Deel dit artikel