Lede

Gemeente Lede voert Beego-digicheques in

Op voorstel van NV-A Lede besliste de gemeente Lede dat kwetsbare doelgroepen digicheques zullen kunnen aankopen. In ruil voor een digicheque komt een IT-student aan huis uitleggen hoe je bijvoorbeeld verbinding met het internet maakt, een e-mail account opent of een videogesprek opzet.

De gemeente Lede kocht 100 digicheques (een concept van Beego, een Antwerpse startup) aan 40 euro per stuk. Om de e-inclusie, d.w.z. iedereen online krijgen, te bevorderen, stelt de gemeente deze digicheques beschikbaar aan een gunsttarief. Ledenaars met een Uitpas aan kansentarief, met een verhoogde tegemoetkoming of met een actief sociaal dossier bij het OCMW kunnen de digicheques kopen aan 1,5 euro per stuk. Alle andere inwoners van Lede krijgen de cheques aangeboden aan 20 euro per stuk. Elke cheque geeft recht op 1 uur computerhulp aan huis. Iedere inwoner kan maximaal 2 digicheques aankopen.

De cheques kunnen aangekocht worden in de bibliotheek van Lede en bij de sociale dienst.

Deel dit artikel