Het nieuwe regenboogzebrapad aan het station van Lede
Lede

Twee regenboogzebrapaden aangelegd in Lede

Op de gemeenteraad van maart werd, naar aanleiding van een burgervraag, de mogelijkheid om in Lede een regenboogzebrapad aan te leggen, besproken. Het college van burgemeester en schepenen besliste om de 2 oversteekplaatsen aan het station te vervangen door regenboogversies.

De technische dienst legde gisteren de laatste hand aan de opvallende zebrapaden. Net op tijd voor de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei. De regenboogkleuren zijn een statement. Het Lokaal bestuur wil zo duidelijk maken dat iedereen zich thuis moet kunnen voelen in Lede. Wat jouw seksuele voorkeur, geaardheid of identiteit ook is.

Deze zebrapaden, met regenboogkleuren rond de witte strepen, zijn conform de geldende wetgeving. Daar was eerder onduidelijkheid rond.

Deel dit artikel