Lede

Verteltas moet kwetsbare doelgroepen informeren over vaccinatie

Begin maart 2021 organiseerde Logo Dender vzw twee digitale ronde tafels om in kaart te brengen hoe we anderstaligen en mensen in maatschappelijk kwetsbare posities het best bereiken met de vaccinatiecampagne. Catherine De Koker, stafmedewerker Logo Dender vzw: “Ook bij deze doelgroepen blijken vooral bezorgdheden te leven over de veiligheid van vaccins en over praktische drempels. Om hen op een laagdrempelige manier en van dichtbij de juiste info te geven, werd de verteltas ‘Vaccinatie tegen het coronavirus, is dit iets voor mij?’ ontwikkeld.”

De verteltas omvat een 30-tal duidelijke tekenplaten die het volledige proces van vaccinatie zo eenvoudig mogelijk in beeld brengen. Van uitnodiging tot de prik zelf. Sleutelfiguren van diverse gemeenschappen en organisaties die werken met kwetsbare groepen, kunnen via de vertelplaten in kleine groep in gesprek gaan over de vaccinatie. De spreektekst op de achterzijde van de platen biedt houvast bij het verhaal. Met de methodiek kan ruimte gecreëerd worden bij de doelgroep om ook hun bezorgdheden en twijfels te uiten, zodat misvattingen meteen rechtgezet kunnen worden.

Heb je zelf interesse om met de verteltas te werken? Neem dan contact op met Logo Dender vzw via catherine.dekoker@logodender.be.

Deel dit artikel