Lede

Nu zaterdag oude volksverhalen bij schemerlicht

Nu zaterdag staat de Erfgoeddag gepland met als thema “De nacht”. In Lede werd gekozen voor “oude volksverhalen bij schemerlicht”. Gezien de omstandigheden was een digitale versie de beste keuze. Zes vertellers zorgen voor mooie volksverhalen uit verschillende hoeken van onze gemeente. Drie van hen worden gebracht van op een bijzondere locatie: een parktuin in de Kasteeldreef, een boerderij in de buurt van Langenakker en een oude sfeervolle kamer in Hof te Papegem. De andere 3 verhalen zullen live worden gebracht vanuit het gemeentehuis.

De vertellers van dienst zijn: Joachim Baeyens, Luc De Boeck, Machteld De Smedt, Veronique D’Hauwe, Hilde Melckenbeeck en Henk Ramaut. Vertelcoach: Tom Van Outryve.

De livesessie met de 6 verhalen kan je volgen op zaterdag 24 april om 20u30. Surf daarvoor tijdig naar http://academielede.be/erfgoeddag. De sessie zal ongeveer 1 uur duren.

Veel luisterplezier!

Deel dit artikel