Deze pakketjes worden uitgedeeld aan buiten spelende kinderen.
Lede

Jeugddienst deelt per fiets speelpakketjes uit voor Buitenspeeldag

Vandaag, op Buitenspeeldag, zijn van 14u tot 17u 15 medewerkers van de jeugddienst op pad in Lede en in de deelgemeenten om Buitenspeel-pakketjes uit te delen aan buiten spelende kinderen. Het pakket bevat enkele eenvoudige spelletjes en een boekje met spelideetjes die tot de verbeelding spreken. De pakketjes worden coronaproof uitgedeeld.

“Verkleed en met toeters en bellen springen we op de fiets, in de fietstassen, fietskar of bakfiets om onze pakketjes uit te delen. Hoor je of zie je ons, kom gerust langs. Om geen volkstoeloop te veroorzaken, kondigen we de routes waar we langskomen niet vooraf aan. We zorgden er voor dat er in iedere deelgemeente een fietsroute voorzien is: we gaan naar Lede (twee routes), Smetlede, Impe en Oordegem” klinkt het bij de jeugddienst.

In openbare parkjes werden in de nabijheid van speeltoestellen spelborden geplaatst met spelideetjes. Hier kunnen kinderen inspiratie vinden.

Het speelplein in Wanzele is gesloten voor publiek omdat de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang daar buiten spelen.

Deel dit artikel