Lede

QVAX reservelijst voor vaccinatie nu toch ingeschakeld voor Denderdal

De burgemeesters van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede hebben het vaccinatieproces in Denderdal Aalst, waar ook de Leedse bevolking heen moet voor een inenting, tussentijds geëvalueerd. Na overleg is beslist om gebruik te maken van de federale reservelijst, QVAX, en die in een testfase te koppelen.

De organisatie van Denderdal zorgt er voor dat er iedere vaccinatiedag zo weinig mogelijk ‘restvaccins’ overblijven. Zodra er vaccins beschikbaar zijn van mensen die niet komen opdagen worden de personen van de reservelijst verwittigd. De principes van de algemene vaccinatiestrategie (van oud naar jong en de risicopatiënten) blijven natuurlijk gelden.

Via https://www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-qvax kun je online inschrijven voor de reservelijst. Je kunt er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Je krijgt een sms of e-mail waarop je binnen de 30 minuten moet reageren . Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist, wordt de volgende persoon opgeroepen en moet je je ook opnieuw inschrijven. Zodra je bevestigt, word je online doorgestuurd naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken. Je boekt dan ook meteen je tweede vaccinatiemoment.

De burgemeesters willen nog eens uitdrukkelijk alle medewerkers en vrijwilligers van Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst bedanken voor de vlotte en professionele organisatie.

Deel dit artikel