Lede

2 extra ruilbibliotheken in Lede vanaf 12 april

Op 12 april worden 2 extra gemeentelijke ruilbibliotheekjes in gebruik genomen. Je kan ze vinden aan de kapel op de hoek van de Kasteeldreef en de Kasteelstraat en aan Sportcomplex De Ommegang. Zo zijn er uiteindelijk 8 ruilbibliotheekjes in gebruik. Via het principe ‘Geef een boek, neem een boek’ wil de Leedse bibliotheek de kringloopgedachte aanmoedigen en het (voor)lezen in onze gemeente promoten.

De Ruilbibliotheken staan nu op een mix van voor de hand liggende locaties (dorp Impe en Wanzele) en op minder evidente plaatsen (’t Kantientje Lede, speeltuin Hazel in Oordegem). In de huisjes zorgen vrijwilligers voor orde en netheid en voor een goeie boekenmix met gemiddeld een 40-tal boekjes voor jong en oud, strips, thrillers, romans en informatieve boeken.

Het principe van de ‘little free library’ komt overwaaien uit de Verenigde Staten en wordt ondertussen toegepast in vele andere landen. Het concept is eenvoudig: je kiest een boek uit het kastje en ruilt het voor een boek uit je eigen boekenkast. Of je kan tijdelijk een boek meenemen, het lezen en het nadien terugzetten. Ook meerdere boeken die je niet nodig hebt, kan je in de Ruilbibliotheek zetten.

Deel dit artikel