Lede

Leedse bib start met het uitlenen van gezelschapsspelen

Op 1 maart start de bibliotheek van Lede met een spelotheek. Je kan vanaf dan naast het klassieke aanbod van strips, tijdschriften, boeken en dvd’s ook educatieve spelmaterialen, bekende en minder bekende gezelschapsspelen, constructie- en smartgames ontlenen.

De bib start met een collectie van een 200-tal spelen. De meeste zijn geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er zeker plezier aan beleven.

De spelotheek is gratis, je moet alleen lid zijn van de bib om spelletjes te ontlenen. Je mag de spelen net zoals alle andere materialen 3 weken bijhouden. In totaal kan je 25 bibliotheekmaterialen ontlenen.

Bij elke speldoos zit een fiche waarop duidelijk alle onderdelen vermeld staan. Zo kan de lener het spel op volledigheid controleren vóór het weer ingeleverd wordt. Als je te laat inlevert, betaal je een boete. De spelen worden na afloop steeds volledig nagekeken en worden ontleend zonder batterijen.

Bekijk het volledige aanbod vanaf maandag 1 maart op lede.bibliotheek.be/spelotheek.

Deel dit artikel