Lede

De Coöperatie zamelt gele vuilniszakken in en steunt zo mensen in armoede

De Coöperatie start vanaf vrijdag 19 februari een inzamelactie van gele vuilniszakken en GFT-stickers. De opbrengst van de actie wordt gebruikt om mensen met armoede-ervaring te helpen het voorschot van 35 euro te betalen op hun afvalrekening voor de gewogen Diftar-ophaling.

Vanaf 5 april start ILVA in Lede met die gewogen Diftar-ophaling. Dit betekent dat je dan niet langer de gele huisvuilzakken en GFT-stickers kan gebruiken. Voor mensen met armoede-ervaring is 35 euro voorschot betalen niet zo evident omdat dit bedrag een hele hap is uit hun beperkte leefgeld.

Met het oude systeem van stickers en huisvuilzakken konden mensen die dit bedrag niet in één keer konden betalen ofwel bij het OCMW aankloppen ofwel deze per stuk aankopen bij de plaatselijke welzijnsorganisaties. Dat kan dus binnenkort niet meer.

Naar analogie met de ‘rospot’ zamelt De Coöperatie niet gebruikte GFT-stickers en gele vuilniszakken in om ze te schenken aan de plaatselijke welzijnsorganisaties. Die maken op hun beurt de inschatting bij wie ze de opbrengst als voorschot op de afvalrekening laten storten.

Er worden in elke deelgemeente 1 of meerdere inzamelpunten voorzien. Wie niet tot op een van de inzameladressen geraakt, geeft een seintje voor ophaling op nummer 0479 72 22 81.

Inzamelpunten zijn:

LEDE
Anja De Coninck – Biestraat 27
Franky Van Gyseghem – De Kerchovelaan 38
Katinka Pottie – Merelstraat 4
Nadine De Schutter – Keibergkerkweg 66

IMPE
Dirk Rasschaert – Hofsmeer 23

OORDEGEM
Boudewijn De Veirman – Grote Steenweg 30

PAPEGEM
Erik Van Den Eeckhout – Putbosstraat 9

SMETLEDE
Annelies Corthals – Oordegemkouter 118

WANZELE
Daisy De Grauwe – Nonnenbosstraat 136
Jan Huib Nas – Billegem 103

Deel dit artikel