Lede Radio Lede

De Week van de Belgische Muziek komt uitgebreid aan bod in Lede

Tijdens de Week van de Belgische muziek -van 8 tot en met 14 februari- staat de muziek van eigen bodem in de spotlights. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek. Ook gemeente Lede toont zijn hart voor Belgische muziek en de Leedse muzikanten.

“Wij vroegen aan de Leedse muziekgroepen om hun favorieten Belgische nummer te coveren” klinkt het bij de gemeente. “Enthousiast gingen zij aan de slag waardoor wij enkele geweldige video’s binnen kregen. In de loop van deze week posten we deze fantastische covers van Belgische en Leedse bodem. Je kan ze terugvinden op de Facebookpagina alsook na deze week op de website van GC De Volkskring.”

Heb je een cover van de Leedse muziekgroepen gemist? Kan geen kwaad. Op zondag 14 februari sluiten we hier bij Radio Lede deze week af met een gelegenheidsprogramma: tussen 18u en 19u zenden we alle Leedse covers nog eens uit. De hele zondag staat trouwens in het teken van Belgische muziek met een aangepast programmaschema.

En er zijn nog meer activiteiten. De Leedse beiaard is er deze week niet alleen om het uur aan te geven, maar speelt ook enkele Belgische klassiekers. Op dinsdag-, donderdag- en zondagavond kan je luisteren naar een selectie die het gemeente- en OCMW-personeel maakte van Belgische nummers. Om 18 uur, 19 uur en 20 uur kan je hier telkens een kwartier van genieten.

Deel dit artikel