Lede

De Coöperatie wil onveilige voetpaden in kaart brengen

Op 13 en 14 februari start lokale politieke partij De Coöperatie de actie ‘voetpaden voor iedereen’. Via deze actie wil De Coöperatie een inventaris opstellen van alle Leedse voetpaden die momenteel niet of onvoldoende toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, ouderen met een rollator, jonge gezinnen met een buggy…

“Zwakke gebruikers van onze voetpaden worden vaak geconfronteerd met onveilige situaties. Onder het motto ‘samen kunnen mensen meer’ willen we de gemeentelijke diensten helpen bij het inventariseren, analyseren en detecteren van de quick wins om de toegankelijkheid van onze voetpaden voor de betrokken doelgroepen te verbeteren” vertelt Katinka Pottie, secretaris van De Coöperatie.

Alleen, in familiebubbel of maximum met 2 vrienden (één aan elke kant van de straat) kan je helpen door de straten van groot Lede af te wandelen op zoek naar precaire situaties op de voetpaden. Iedere vrijwilliger ontvangt vooraf een korte handleiding met handige tips en een checklist.

Niemand hoeft zich per se vrij te maken tijdens het weekend van 13 en 14 februari zelf. Elke vrijwilliger kan zijn engagement individueel afwerken want de actie loopt tot einde februari. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail op info@de-cooperatie.be.

Deel dit artikel