Lede

Sport- en jeugdactiviteiten -13 jarigen opnieuw toegelaten vanaf 18 januari

De extra maatregelen die de gemeente oplegde in de strijd tegen het coronavirus gelden tot en met zondag 17 januari. Hierna wordt het burgemeestersbesluit opgeheven.

Sportclubs, cultuur- en jeugdverenigingen mogen, met respect voor de federale richtlijnen, vanaf maandag 18 januari hun werking voor -13 jarigen opnieuw opstarten en dit zowel binnen als buiten. Activiteiten met +13 jarigen, al dan niet in georganiseerd verband, mogen enkel buiten doorgaan, met maximaal 4 personen én met 1,5 meter afstand.

Sportcomplex De Ommegang, de gemeentelijke voetbalvelden en de gemeentelijke lokalen kunnen opnieuw gehuurd worden voor jeugdactiviteiten. De kleed- en doucheruimtes blijven, zoals federaal opgelegd, gesloten.

Het aantal coronabesmettingen in Lede is de voorbije weken gedaald, maar de cijfers overschrijden nog steeds de drempelwaarde. De gemeente vraagt daarom om de maatregelen te blijven respecteren. Blijf als ouder bijvoorbeeld niet staan om een praatje te maken wanneer je je kind afzet aan de sportclub of jeugdbeweging.

Deel dit artikel