Lede

Mantelzorgers krijgen premie tot 300 euro

Ben jij een warme mantelzorger? Dan kom je misschien in aanmerking voor de mantelzorgpremie van de gemeente. Deze premie bedraagt minimum 100 en maximum 300 euro per jaar.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je minimum 18 jaar zijn, gedomicilieerd zijn en verblijven in Lede, zelf niet hulpbehoevend zijn, je hulp aan de zorgbehoevende kosteloos aanbieden en mag je zelf geen professionele hulpverlener zijn.

Het familielid, partner, vriend of buur waarvoor je zorg draagt moet eveneens gedomicilieerd zijn en verblijven in Lede, moet thuis verblijven en in 2020 al minstens 9 maanden recht gehad hebben op het Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (de vroegere Vlaamse zorgverzekering).

Je aanvraag voor 2020 kan je tussen 5 januari en 28 februari 2021 indienen bij de dienst burgerzaken. Het aanvraagformulier kan je downloaden of afhalen bij dienst burgerzaken of de sociale dienst. Wel na afspraak.

Deel dit artikel