Lede

Groen Lede tegen komst supermarkt Jumbo aan Wichelsesteenweg

Groen Lede verzet zich tegen de geplande komst van supermarkt Jumbo aan de Wichelsesteenweg in Lede. Groen volgt daarin het negatieve advies van Wegen en Verkeer. De groenen zullen dan ook tegen dit dossier stemmen op de gemeenteraad. Zij zullen naar eigen zeggen ook een alternatief voorleggen.

“De voorziene supermarkt van 1399 m2 met 114 parkeerplaatsen voor auto’s (62 daarvan op een grote dakparking) en het daarbij horende extra autoverkeer geeft een schaalgrootte en een uitzicht die de woonfunctie eromheen duidelijk in gevaar brengt. Bovendien creëert het bijkomend autoverkeer een onveilige verkeerssituatie voor de nabijgelegen school.” stelt Groen-voorzitter Jef Lemmens.

De supermarkt komt in een woonzone. Dat kan volgens de gewestplannen enkel wanneer ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving. Dat is, volgens Groen, hier niet het geval. Groen benadrukt op zich geen bezwaar te hebben tegen de komst van een prijsbreker als Jumbo. “Er is zeker een publiek voor, ook in onze gemeente. Alleen is de locatie ervan bijzonder ongelukkig.” klinkt het. Groen verkiest op de voorgestelde plaats, na sanering van de gronden, een project van kwalitatief wonen: aangename woningbouw in een omgeving met veel ruimte voor groen en water.

Coalitiepartners CD&V en De Coöperatie lieten zich voorlopig niet horen over dit dossier.

Deel dit artikel