Lede

Verstrengde maatregelen blijven behouden in Lede

Na overleg met de gemeentelijke coronawerkgroep heeft de waarnemend burgemeester beslist dat de verstrengde coronamaatregelen van kracht blijven na 13 december 2020.

Alle activiteiten, ook voor -12 jarigen, zullen al minstens tot het einde van het jaar niet worden toegestaan. Met de kerstvakantie voor de deur, was dit geen eenvoudige beslissing om te nemen. Verschillende signalen liggen echter aan de basis van dit besluit:

Uit een nota van de corona-commissaris Pedro Facon, van 27 november 2020 blijkt dat, indien we zouden toelaten dat de vrijetijdscontacten van de kinderen met de helft stijgen, de ziekenhuisopnames eveneens zouden toenemen, met als gevolg dat we de ‘veilige zone’ pas in maart 2021 zouden bereiken. Ondertussen tonen de recente coronacijfers aan dat de daling van de ziekenhuisopnames vertraagt en er een stijging is van het aantal besmettingen bij kinderen en tieners.

Op basis hiervan werd er beslist om de geldende veiligheidsmaatregelen zoals gedefinieerd in het urgemeesterbesluit van 6 november 2020 al zeker aan te houden tot en met 31 december 2020.

De activiteiten in georganiseerd verband (namelijk door een club of vereniging) zijn verboden.
Sporthal De Ommegang, alle voetbalterreinen (inclusief het kunstgrasveld) en het polyvalent sportterrein zijn gesloten voor het publiek, ongeacht de leeftijd.

Een eventuele versoepeling vanaf 1/1/2021 is onder voorbehoud en afhankelijk van de situatie eind december.

Deel dit artikel