Lede

Lede kleurt oranje om geweld tegen vrouwen aan te kaarten

Van 25 november tot 10 december kleurt de verlichting aan het gemeentehuis en Huize Moens oranje. Oranje staat voor de dageraad, het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Hiermee steunt het Lokaal bestuur van Lede Zonta International en Soroptimist International met de wereldwijde campagne “Orange the World”.

Deze campagne werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Ze start officieel op 25 november, de Internationale Dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december, de Dag van de Mensenrechten.

De verlichte gebouwen moeten het probleem van geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen en zo bespreekbaar maken.

Ben je slachtoffer of getuige van geweld? Praat erover met iemand die je vertrouwt, meld het, zoek hulp. Contacteer 1712 voor alle vormen van geweld. De website www.slachtofferzorg.be biedt informatie voor alle slachtoffers of getuigen van geweld.

Deel dit artikel