Radio Lede

Carnavalseizoen gestart: Elke week Leedsje Plotjes op Radio Lede

De traditionele opening van het carnavalseizoen in Lede, op 11 november om 11u11 in Huize Moens, kon dit jaar helaas niet doorgaan omwille van de coronacrisis. Keizer Carnaval Yves Junius hield eraan om ‘zijn’ carnavalisten een alternatief te bieden via een speciaal daarvoor in het leven geroepen Facebookpagina.

Tegelijk wil ook Radio Lede dit ongewone carnavalseizoen mee vorm geven. Vanaf zondag 14 november kan je dan ook elke week luisteren naar Leedsje Plotjes, een muziekprogramma met enkel Leedse carnavalmuziek. Het programma gaat elke zondag de digitale ether in tussen 13u en 14u en speelt voorlopig non-stop carnavalskrakers. Vanaf januari wordt het programma gepresenteerd.

Op de datum van Lede Carnaval, zondag 21 februari, zullen er speciale uitzendingen gemaakt worden. Hoe en wat zal afhangen van de dan geldende maatregelen, maar dat er iets komt, is zeker.

Zo kan iedereen, vanuit zijn of haar kot, toch nog een beetje de carnavalsfeer van Lede proeven.

Deel dit artikel