Lede

2 afdelingen in lockdown in WZC Markizaat

Naar aanleiding van een besmettingshaard op de beschermde afdeling De Orangerie in het woonzorgcentrum Markizaat in Lede werd op 24 oktober een grootschalige testing voor de 2 andere, open afdelingen in het woonzorgcentrum georganiseerd. Elke zorgmedewerker, ondersteunend personeelslid en bewoner werd getest. Het personeel op de 2 afdelingen testte negatief. Op de afdeling Het Paviljoen testten 3 bewoners positief. Deze bewoners verblijven momenteel in strikte kamerisolatie.

Momenteel zijn dus 2 afdelingen in lockdown. De Orangerie wordt op dit moment zwaar getroffen. Er zijn inmiddels 19 bewoners en 8 medewerkers positief. 1 bewoner verblijft momenteel in het ziekenhuis, maar de toestand is stabiel. De in het woonzorgcentrum verblijvende bewoners worden uiteraard nauw opgevolgd.

In totaliteit zijn er in het WZC nu 22 bewoners en 9 personeelsleden besmet met het coronavirus.

Deel dit artikel