Lede

600 kg zwerfvuil opgeruimd tijdens zwerfvuilactie in Groot Lede

De zwerfvuilactie van de gemeente Lede was ondanks Corona ook dit jaar een succes. Er waren in totaal 59 deelnemers waaronder 15 kinderen, verdeeld in 9 groepen. In Oordegem werden het Zonnebroeckpad en het Wijde Wereldpad schoongemaakt. In Smetlede het Vaerenbergpad, in Impe het Oude Molenpad, in Wanzele het Tussenbeekpad en in Lede het Jean Moenspad en het Ronkenburgpad. Verder hebben 2 families een zelfgekozen omgeving zwerfvuilvrij gemaakt.

In totaal werd 43 km aan wandelpad vrijgemaakt. Het vuil werd verzameld in 75 zakken, goed voor ongeveer 600 kg. Dat is ongeveer 15 kg per wandelpad.

Dit jaar werden voor het eerst PMD-zakken en witte zakken voor ander afval meegegeven.

Verscheidene burgers engageren zich ook om op regelmatige basis een deel van hun omgeving, wandelroute, … netjes te houden. Er registreerden zich reeds 60 mooimakers bij de gemeente en online op mooimakers.be. De milieudienst zorgde voor een mooimakerspakket (vuilniszakken, handschoenen, grijper, …).

Verder haalt de gemeente de gevulde zakken op afroep af.

Deel dit artikel