Lede

Voorlopig 16 besmettingen geteld in WZC Markizaat

Na het testmoment op de afdeling Orangerie van WZC Markizaat te Lede bleek dat er 10 bewoners besmet zijn met Covid-19. Ook zijn er hiernaast 6 besmettingen bij het personeel vastgesteld.

Momenteel wordt er op de open afdelingen (de Hoeve en ’t Paviljoen) alles aan gedaan om een dergelijke uitbraak zoals in de Orangerie te voorkomen. Sinds het begin van de uitbraak is het personeel en de bewoners van de Orangerie afgescheiden van de rest van het woonzorgcentrum. Ook is er een aparte kleedkamer voor het personeel van de Orangerie voorzien zodat ook hier het personeel gescheiden blijft. Er zijn tevens extra nacht- en schoonmaakmedewerkers ingeschakeld.

Qua bezoekregeling voor de open afdelingen worden er geen extra beperkingen opgelegd. De bezoekregeling blijft dus voorlopig in code oranje.

Vandaag volgt er een grootschalig testmoment voor iedere zorgmedewerker in het woonzorgcentrum, alsook voor het ondersteunend personeel. Ook de bewoners van de open afdelingen zullen getest worden. In het geval dat de uitbraak grootschalig zou blijken te zijn, staat de cohorte afdeling in staat van paraatheid.

Deel dit artikel