Lede

Lede roept inwoners op om zwerfvuil op te ruimen

De gemeente Lede roept haar inwoners op om mooimaker te worden. Dat houdt in dat je regelmatig een stukje van het Leedse grondgebied opruimt, of een eenmalige opruimactie organiseert. Op de kaart op deze website kan je een stukje van Lede claimen. Je kan ook aanvinken dat de gemeente je mag contacteren zodat er afspraken kunnen gemaakt worden over het ophalen van het verzamelde zwerfvuil. Je krijgt ook de typische witte vuilzakken van mooimakers ter beschikking.

Wil je je engageren, maar lukt het registeren via de website niet? Stuur een e-mail naar milieu@lede.be of bel naar 053 60 68 25.

Op zaterdag 24 oktober kan je je extra inzetten, want dan wordt tussen 13u en 17u het zwerfvuil langs de gemeentelijke wandelpaden omgeruimd. Deze actie wordt volledig coronaproof georganiseerd. Alle deelnemers worden gewapend met handschoenen, grijpstokken, vuilzakken en fluohesjes. Het materiaal kan je afhalen aan de garage achteraan het gemeentehuis en je staat zelf in voor vervoer naar de startpunten. Er wordt deze keer geen shuttledienst voorzien wegens corona. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Ga samen met jouw vereniging, buren, vrienden of familie de strijd aan en schrijf je nog vlug in bij de dienst milieu en landbouw, via milieu@lede.be of op 053 60 68 25. Vermeld zeker jouw contactgegevens en met hoeveel personen je zal deelnemen.

Deel dit artikel