Oordegem

Neemt de gemeente Lede het sportcentrum in Oordegem over?

Sport Vlaanderen en de gemeente Lede onderzoeken samen of Lede het sportcentrum in Oordegem kan overnemen. Na evaluatie van de werking van het sportcentrum in Oordegem oordeelde Sport Vlaanderen dat het niet langer past in zijn langetermijnvisie. Sport Vlaanderen erkent wel het lokale belang van het centrum. De gemeente Lede onderzoekt momenteel of ze het sportcentrum en de exploitatie ervan kan overnemen in 2021.

Het sportcentrum van Oordegem is vooral bekend voor zijn snelle atletiekpiste. Daarnaast beschikt het centrum over openluchtsportvelden, een kleine sporthal met fitness en squash en een sportverblijf met 60 bedden. Sport Vlaanderen erkent het belang van het centrum voor de lokale sportgemeenschap. Het stopzetten van de exploitatie door Sport Vlaanderen zal geen naakte ontslagen met zich meebrengen.

Deel dit artikel