Lede

Gemeente onthult tragewegenkaart op 17 oktober

Op zaterdag 17 oktober stelt het gemeentebestuur haar tragewegenkaart officieel aan het publiek voor. Deze kaart biedt een volledig overzicht van alle doorsteekjes en veldwegen in Lede en haar deelgemeenten. Zo kan iedereen naar hartenlust zelf een veilige en mooie route uitstippelen. Ook de nieuwe straatnaamborden voor de trage wegen worden die dag onthuld.

Aan de overzichtskaart gingen heel wat jaren werk vooraf: inventarisatie van de wegen, analyse van hun toestand en bepalen van missing links. Geen kleine klus. Gelukkig konden het gemeentebestuur en Regionaal Landschap Schelde-Durme rekenen op de steun van Provincie Oost-Vlaanderen, Trage Wegen vzw en talrijke enthousiaste vrijwilligers.

Wie mee wil vieren is welkom om 14u op het kerkplein van Impe, bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de refter van Vrije Basisschool ‘t Wimpelke. Riet Gillis, gedeputeerde voor mobiliteit, milieu en natuur en voorzitter van Regionaal Landschap Schelde-Durme, zal samen met het gemeentebestuur het project toelichten. Vanaf 14u30 neemt een ervaren Pasar-gids verschillende groepjes wandelaars op sleeptouw langs de trage wegen van Lede. Het evenement is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Vergeet je dus niet in te schrijven bij peter.govaert@lede.be.

Deel dit artikel