Lede

Coöperatie betaalt als enige zitpenningen terug

Na de tumult rond de gemeenteraad van 17 september die eindigde nog voor hij goed en wel begon, duiken er nu opnieuw ongenoegens op. Deze keer over de zitpenningen die de gemeenteraadsleden per vergadering ontvangen.

De genoemde, vroegtijdig beëindigde, gemeenteraad wordt immers vervangen door 2 zittingen: eentje op 28 september (gemeenteraad) en eentje op 1 oktober (OCMW-raad). Dat zijn drie vergaderingen, waar er maar eentje nodig was. En dus drie keer zitpenningen.

Zitpenningen die de Coöperatie niet wil ontvangen. “Onze schepen lanceerde vorige dinsdag bij de meerderheidspartijen het voorstel om de extra zitpenningen per partij terug te storten in de gemeentekas,” zegt secretaris-coöperant Katinka Pottie. Maar naar dat idee hadden CD&V en Groen geen oren, blijkt.

“Gisterenmorgen – tijdens het wekelijkse overleg van de kerngroep – werd beslist de zitpenningen van ons raadslid vanuit De Coöperatie toch terug te betalen aan de gemeente. Dit vanuit de overtuiging dat de gemeenschap niet extra hoeft te betalen voor dit foutlopen” aldus Pottie.

“Wij staan op vandaag alleen met deze werkwijze maar we kunnen onze manier van politiek denken niet verloochenen” besluit zij.

Foto: Katinka Pottie.

Deel dit artikel