Lede

Nieuwe voorzitter voor De Coöperatie

Tijdens haar algemene ledenvergadering koos de Leedse politieke formatie De Coöperatie Jan Huib Nas als nieuwe voorzitter. Hij volgt schepen Dirk Rasschaert op, die beide functies liever niet langer combineert. Katinka Pottie wordt secretaris.

“Het was niet evident om de rollen van schepen en voorzitter te combineren”, aldus
Dirk Rasschaert. “Als schepen vertolk ik de stem van de meerderheid, terwijl een voorzitter toch vooral de stem van de partij moet laten horen. Door deze opsplitsing kan onze inbreng in het gemeentebestuur alleen maar duidelijker worden”.

Met Jan Huib Nas werd snel een kandidaat gevonden. “Ik stapte pas 2 jaar geleden in de politiek, maar aan de zijde van anciens als Dirk Rasschaert, Nadine De Schutter en Franky Van Gyseghem, en doordat we deel uitmaken van de meerderheid, kreeg ik de ultieme spoedcursus politiek. Daardoor voel ik me nu klaar om mijn ervaring als dirigent en ex-schooldirecteur in te zetten ten voordele van onze Coöperatie.”

Verder neemt Katinka Pottie de vrijgekomen plaats van secretaris in, en komt Anja De Coninck het bestuur versterken.

De Coöperatie behoort net als CD&V en Groen tot de Leedse bestuursmeerderheid.

Deel dit artikel