Lede

Ziekteverlof burgemeester zorgt voor herschikkingen

Door de afwezigheid van burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) tot einde van dit jaar heeft schepen Robert De Mulder (CD&V) als waarnemend burgemeester een hele resem nieuwe bevoegdheden en verplichtingen. Zijn huidige taak gaat dan ook tijdelijk naar iemand anders: Paul De Jaeger (CD&V).

De Jaeger, die op vraag van het partijbestuur als schepen zal zetelen, is sinds 2013 gemeenteraadslid en in de huidige legislatuur is hij lid van de commissies verkeer en patrimonium en zetelt hij tevens in de politieraad. Hij zal gedurende het ziekteverlof van de burgemeester de bevoegdheden openbare werken, verkeer, communicatie en informatica voor zijn rekening nemen.

Als gemeenteraadslid zal Griet De Smet (CD&V) burgemeester Uyttendaele vervangen. Zij is ook bestuurslid van CD&V.

Zoals bekend had Geertrui van de Velde (CD&V) bij aanvang van deze legislatuur ervoor geopteerd om voorzitter te worden van het Bijzonder Comité. Zij blijft deze missie getrouw gezien het tijdelijke karakter van de herschikking, aldus CD&V Lede.

Deel dit artikel