Lede

Nu al coronamaatregelen vastgelegd voor Lede Carnaval 2021

Het Feestcomité van Lede geeft Lede Carnaval 2021 nu al vorm, in een poging om er een corona-proof evenement van te maken. Toch werd er ook rekening gehouden met de sociale component van het carnavalsgebeuren. Een overzicht.

De traditionele opening van carnaval op 11/11 om 11 uur zal doorgaan, indien niet in Huize Moens, dan wel op het Markizaatdomein. De traditionele rondrit met de bus, langs de verschillende cafés, wordt geannuleerd.

Indien geen extra maatregelen dit belemmeren zal de carnavalsstoet op zondag 21 februari 2021 doorgaan. Wel beoogt het Feestcomité een sobere versie van de stoet. Zo zullen onder meer geen groepen van buiten Lede uitgenodigd worden.

De prinsenverkiezing die normaal in december plaatsvindt wordt geannuleerd. Ter vervanging heeft het Feestcomité zelf een prins aangeduid: Eddy De Wilde. Eddy was in meerdere stoeten als ‘eenmansgroep’ een opmerkelijk figuur. Ook filmt hij als lid van de Wanzeelse Kineasten het jaarlijkse carnavalsgebeuren.

Analoog met het schrappen van de prinsenverkiezing wordt ook geen verkiezing van Miss Bette georganiseerd. Ook hier heeft het Feestcomité zelf een miss aangeduid. Dit wordt Sylvia Matthijs. Evenmin als Eddy, maakt Sylvia deel uit van een groep, maar ze is al jaren betrokken bij het carnavalsgebeuren.

Er zal geen bierventje aangeduid worden. Jeugdprins en jeugdprinses van vorig jaar zullen ook in 2021 de titel kunnen dragen.

Het Feestcomité hoopt dat alle carnavalisten deze beslissingen respecteren en in een ludieke, maar vriendschappelijke sfeer toch nog een aangenaam en pittig carnaval aan de Leedse bevolking kunnen bieden.

Deel dit artikel