Lede

Mondmaskers van de gemeente binnenkort verwacht

Omdat het dragen van een mondmasker, zeker op plaatsen waar je niet genoeg afstand kan houden, een grote rol speelt in het afbouwen van de coronamaatregelen, besliste het gemeentebestuur eind april om voor alle inwoners een herbruikbaar mondmasker met filters te kopen. Het gaat om herbruikbare -lees: wasbare- mondmaskers.

“Het mondmasker bestaat uit twee kwalitatieve textiellagen, met daartussen een filter. Iedere inwoner krijgt drie filters. Zowel de textiellagen als de filters kunnen gewassen worden. Iedereen vanaf 5 jaar krijgt ook twee filters van de overheid.  Er zijn twee maten: een volwassen maat en een kindermaat voor kinderen jonger dan 12 jaar. Je krijgen samen met het mondmasker een gebruiksaanwijzing en wasinstructies” laat de gemeente weten.

Elke inwoner ontvangt zijn mondmasker en dat van eventuele gezinsleden in zijn brievenbus. “Je hoeft hier niets voor te doen. Op basis van het bevolkingsregister weet het gemeentebestuur hoeveel mondmaskers er op jouw adres moeten geleverd worden. De leverancier levert alle mondmaskers in mei en juni. Dit gebeurt in vier ladingen op verschillende tijdstippen. De laatste levering voor onze gemeente staat gepland op 5 juni. Na elke levering worden de mondmaskers zo snel mogelijk verpakt (per brievenbus) en verdeeld. Niet alle inwoners zullen dus op hetzelfde tijdstip hun mondmasker ontvangen.”

De foto bij dit artikel dient slechts ter illustratie. Dit is niet per se het masker dat de gemeente zal verdelen.

Deel dit artikel