Wanzele

Herdenking Tweede Wereldoorlog aan monumenten

De 11 november-vriendenkring Wanzele hield vanochtend een herdenking aan de oorlogsmonumenten in Groot Lede. De eerste post was het dorp van Wanzele, waar een korte toespraak werd gehouden, een bloem werd neergelegd aan het monument en een stukje poëzie werd voorgedragen van de hand van Rudi De Koker.

Door de corona-crisis verliep de herdenking niet zoals ze initieel gepland was: geen muziek, en korte teksten. Opmerkelijk: in de speech werd melding gemaakt van het feit dat de corona-maatregelen naar geest en letter werden toegepast, “maar mocht de Polizei daar anders over oordelen zal ik opkijken naar de namen op dit monument, zij betaalden een hogere prijs dan 250 euro.” Een passende overweging bij het verlies van zovele levens tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Radio Lede was erbij: je hoort zondag in ons Actuamagazine (12u-13u) de speech en het gedicht dat werd voorgedragen op het dorpsplein van Wanzele.

Deel dit artikel