Lede

Afval naast kledingcontainers zetten mag niet

De afgelopen weken hebben veel mensen kasten, zolders en kelders opgeruimd. Daarbij zijn heel wat spullen voor De Kringwinkel klaargezet. Ook kleren en ander textiel wil men een tweede leven bieden. De aanvoer naar de textielcontainers is echter zo massaal, dat die heel snel vol zitten. Dit leidt helaas tot sluikstorten naast de containers.

Ilva kan de containers niet snel genoeg leegmaken, zo blijkt, want men vraagt daar om dat textiel nog even bij te houden. Is de textielcontainer vol, dan mogen er geen zakken naast gezet worden, want dat is sluikstorten en dus zeker niet toegelaten. Ander afval hoort sowieso niet thuis in textielcontainers.

Binnenkort kunnen herbruikbare goederen weer afgegeven worden in De Kringwinkels zelf. Vanaf wanneer dit zal kunnen, vind je terug op www.dekringwinkel.be.

Deel dit artikel