Lede

Leeds Volksbal in augustus afgelast

Ook het Leedse Volksbal gaat dit jaar niet door. Het was gepland op 28 augustus, maar de federale overheid verbiedt massa-evenementen tot en met 31 augustus. “Het Volksbal brengt jaarlijks tweeduizend mensen samen op het marktplein. Social distancing kan er onmogelijk gegarandeerd worden” verklaart de gemeente.

Het gemeentebestuur betreurt de afgelasting. “Maar we stellen de veiligheid van de inwoners voorop” klinkt het. Eerder werd ook beslist om alle activiteiten die door derden georganiseerd worden tot eind mei te annuleren. Conform de federale richtlijnen zullen alle activiteiten op Leeds grondgebied worden opgeschort tot en met 8 juni 2020. Het gaat hier dus over publieke evenementen, maar ook over privé-activiteiten. Indien de federale overheid deze periode verlengt, zal de gemeente volgen.

Deel dit artikel