Lede

Gemeente Lede bezorgt elke Ledenaar een mondmasker

In de Nationale Veiligheidsraad van 24 april 2020 stelde de federale overheid dat het dragen van een mondmasker een belangrijke rol zal spelen in de afbouwstrategie. Vanaf 4 mei zouden de coronamaatregelen geleidelijk aan worden opgeheven, als de toestand het toelaat, en maskers worden dan aanbevolen in een openbare ruimte en verplicht op het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar).

Het gemeentebestuur ging, na het voeren van onderzoek vorige week, in eerste instantie over tot een bestelling van 1.000 herbruikbare mondmaskers bij Confectiebedrijf Lemmens. Deze maskers worden in de week van 6 mei geleverd en zijn bestemd voor alle leerlingen van 12 jaar en ouder die in Lede naar school gaan (700 stuks). Het SMC zal de maskers zelf bedelen aan de leerlingen en leerkrachten. De resterende 300 mondmaskers zijn bedoeld voor het gemeentepersoneel.

Het gemeentebestuur zocht vervolgens naar een leverancier die mondmaskers voor alle inwoners kon leveren, en bestelde 21.300 mondmaskers bij Moens BVBA, goed voor een totaalkost van 65.978,88 €.

De stoffen comfortmaskers zijn 3-lagig (2 lagen + filter) en worden geleverd met 3 filters per masker. Je kan de maskers 50 keer wassen en hergebruiken, de filters 4 keer. Deze maskers zullen in fases worden geleverd. Het gemeentepersoneel zal zorgen voor de bedeling aan huis vanaf 18 mei.  Je ontvangt per adres een omslag met daarin het aantal maskers volgens de bewoning in het rijksregister en een instructiefiche omtrent het correct gebruiken van mondmaskers. Iedereen geboren tot en met 31/12/2008 krijgt een volwassen mondmasker, kinderen geboren vanaf 1/1/2009 krijgen een kindermondmasker.

De foto bij dit artikel dient slechts ter illustratie. Dit is niet per se het masker dat de gemeente zal verdelen.

Deel dit artikel