Lede

Personeelsleden Markizaat getest op Corona: allen negatief

Vorige woensdag werden alle personeelsleden van WZC Markizaat getest op COVID-19. Het woonzorgcentrum kreeg hiertoe 85 testen aangeleverd vanuit de Vlaamse overheid. Op eigen initiatief testte het WZC ook nog 3 in huis zijnde stagiairs.

Deze testing kaderde in de nieuwe teststrategie van de Vlaamse Taskforce zorg. Bij een eerdere grootschalige testing van personeel bleek dat 1 op 10 medewerkers, zonder symptomen wel besmet lijkt te zijn. (bron cijfers: agentschap zorg en gezondheid) “Vandaar dat de Taskforce verder wou inzetten op het testen van personeel in voorzieningen waar weinig tot geen vermoedelijke besmettingen zijn gerapporteerd” zegt schepen van welzijn Geertrui Van de Velde. “Gelet op het feit dat ons WZC nog geen gekende besmettingen heeft werden wij uitgeloot om deel te nemen aan deze testing.”

“Met opluchting kunnen we meedelen dat alle 88 resultaten negatief zijn. Hoewel we beseffen dat in deze crisis het geluk wat aan onze kant moet staan, geeft dit mooie resultaat de moed aan onze medewerkers om verder te blijven inzetten op preventie en het toepassen van alle voorzorgsmaatregelen. Daarnaast blijven we heel alert voor potentiële symptomen bij bewoners en testen we ook daar op eigen initiatief. Op heden werden de afgelopen weken 10 bewoners getest, ook allen negatief” besluit Van de Velde.

Deel dit artikel