Lede

Gemeentebestuur onderzoekt de aankoop van mondmaskers voor inwoners

Op het dagelijks overleg met het college van burgemeester en schepenen van Lede en de leden van het coronateam werd beslist om de mogelijkheden tot aankoop en verdeling van herbruikbare mondmaskers voor alle inwoners van Lede te onderzoeken. Bij de afbouw van de coronamaatregelen zal het dragen van een mondmasker een belangrijke rol spelen, vooral op die plaatsen waar social distancing niet of nauwelijks mogelijk is.

Er wordt gestart met het verzamelen van informatie bij bedrijven en organisaties. Vooral de kwaliteit van de maskers en levertermijn zijn belangrijke criteria waarmee rekening moet gehouden worden. Men bekijkt ook op welke manier de maskers op een veilige manier bij de burger kunnen geraken.

Alle informatie wordt daarna afgetoetst met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en besproken met de leden van de veiligheidscel.

Foto slechts ter illustratie.

Deel dit artikel