Lede

Geen nieuw meldpunt voor activiteiten

Een voorstel van Kris Wyndaele (N-VA) omtrent het openen van een meldpunt voor activiteiten in de gemeente Lede haalde het niet op de gemeenteraad van vorige donderdag. Schepen Dirk Rasschaert (De Coöperatie) haalde een brief boven van cultuurbeleidscoördinator Claudia Rombaut waarin ze stelt dat er reeds een meldpunt bestaat, Uit in Vlaanderen, maar dat niet elke vereniging daar gebruik van maakt. Het oprichten van een nieuw meldpunt zou betekenen dat de verenigingen die hun activiteiten wel online kenbaar willen maken twee systemen moeten invullen, en dat de andere verenigingen nog steeds geen activiteiten zullen posten.

“Daarenboven is het voor vele verenigingen niet haalbaar om hun activiteiten ver op voorhand te plannen. Er zijn ook verenigingen die het niet nodig hebben om extra publiciteit te maken” aldus Rasschaert.

Het kwam niet tot een stemming. Wyndaele legde zich neer bij de repliek van de bevoegde schepen en trok zijn punt in.

Deel dit artikel