Lede

Elektrische fietsen voor alle gemeentepersoneel

Het personeel van de gemeente kan binnenkort gebruik maken van een elektrische fiets, en dat voor 10 euro per maand. Ze moeten wel 60% van hun woon-werkverkeer met deze fiets afleggen. De 10 euro moet dienen voor het onderhoud van de elektrische fietsen. Wie kiest voor een gewone fiets, betaalt niets.

Open Lede schrok tijdens de voorbije gemeenteraad wel van het kostenplaatje. Zo’n fiets kost (maximum) 2.500 euro. Peter Venneman (Open Lede) vroeg zich af of zo’n bedrag verantwoord is voor woon-werkverkeer, ook al vindt hij het op zich een goed idee om meer mensen op de fiets te krijgen.

“Het zijn geen cadeautjes, de gemeente blijft eigendom van de fietsen. In tegenstelling tot een leasingformule kunnen we bijvoorbeeld wel het personeelslid na drie jaar de fiets aan restwaarde laten overnemen” aldus schepen Heestermans (Groen).

Wie de fietsen mag leveren ligt nog niet vast. Er zal een demo- en testsessie gehouden worden, met een vast parcours in Lede zelf. Ook de Keiberg zal in dat parcours worden opgenomen. “Daar vallen fietsen van slechte kwaliteit zeker door de mand” klonk het nog op de gemeenteraad.

Deel dit artikel