Lede

Trajectcontrole op de N9 Lede-Wetteren

Er komen nieuwe trajectcontroles bij langs de Vlaamse gewestwegen. Tegen eind dit jaar zal ook op de N9 Lede-Wetteren trajectcontrole actief zijn.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peters (Open VLD) maakte dit eerder deze week bekend. Het is de bedoeling dat de nieuwe trajectcontroles, waaronder dus Lede, tegen eind 2020 actief zijn. De gekozen plaatsen zijn afgestemd met de lokale besturen.

Trajectcontrole controleert op twee plaatsen die een zekere afstand uit elkaar liggen, en bepaalt de gemiddelde snelheid op basis van de tijd tussen het passeren van de meetpunten. Als de meetpunten bijvoorbeeld een kilometer uit elkaar liggen dan zal een voertuig dat 120 km/u rijdt het traject in 30 seconden afleggen. Alle voertuigen die er korter over doen hebben te snel gereden.

Deel dit artikel