Lede

Vogelbescherming hoopt op veel mussentellers dit weekend

Nu we met z’n allen in ‘ons kot’ moeten blijven, hoopt Vogelbescherming Vlaanderen dat deze keer nog meer mensen zullen meedoen aan het Huismussentelweekend dat dit weekend voor het achttiende jaar op rij wordt georganiseerd.

Ga gedurende 5 tot 10 minuutjes buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen.
Vul het telformulier in op de mussenwebsite. Dit duurt slechts 2 minuutjes. Extra tips om huismussen gemakkelijk(er) te leren herkennen en tellen, vind je op diezelfde mussenwebsite van Vogenbescherming Vlaanderen.

Je hoeft niet zaterdag én zondag te tellen. Eén keer enkele minuutjes buiten staan op zaterdag of zondag volstaat. Ook als je géén mussen hoort of ziet, mag je het laten weten.

Deel dit artikel