Lede

N-VA en Open Lede vragen afgelasting gemeenteraad van donderdag

Zowel N-VA als Open Lede vragen aan burgemeester Uyttendaele (CD&V) en gemeenteraadsvoorzitter Jo Maebe (Groen) om de gemeenteraad van komende donderdag alsnog uit te stellen. Die zou, ondanks de adviezen van de federale overheid, toch doorgaan, maar zonder publiek en/of pers.

Kan niet, vindt N-VA. “Het is aangewezen dat de gemeentelijke overheid het goede voorbeeld geeft.” klinkt het daar. “Er staan geen hoogdringende punten op de agenda. Bovendien is de verkeerscommissie afgelast, en wat geldt voor de verkeerscommissie geldt voor alle commissies en voor de gemeenteraad. Het komt erop aan om geen onnodige risico’s te nemen.”

Bij Open Lede horen we een gelijkaardig verhaal. “De richtlijnen maken onderscheid tussen noodzakelijke en niet noodzakelijke vergaderingen. Op de gemeenteraad staan geen dringende punten” zegt Stijn Wille (Open Lede). “Ik denk ook aan de gemeenteraadsleden die tot de risicogroep behoren. Open Lede rekent op de medische achtergrond van voorzitter Maebe om de juiste beslissing te nemen. We betreuren het ook dat dergelijke beslissingen genomen worden zonder overleg met de oppositie.”

Het CBS (college van burgemeester en schepenen) beslist morgen of de gemeenteraad wordt afgelast.

Deel dit artikel